Masterclass Zorgmarketing: uw eigen strategisch marketingplan

 

Persoonlijke ontwikkeling en toepasbaar marketingadvies

Heeft u een managementfunctie in de zorg (bijvoorbeeld in communicatie) en zoekt u een verdieping in marketing? Dan is deze Masterclass zeer geschikt. U krijgt de nieuwste (wetenschappelijke) inzichten over zorgmarketing aangereikt, met tegelijk een praktische vertaling naar uw eigen zorgorganisatie. De Masterclass is daarmee een uniek traject van zowel persoonlijke ontwikkeling als advies. Samen met anderen. De interactie met uw collega’s over uw en hun praktijk van zorgmarketing is uniek. Door de vele ruimte voor uw eigen praktijk, wordt de groep klein gehouden. Uw investering levert dus niet alleen een persoonlijke verdieping op, maar ook een concreet plan voor uw zorgorganisatie. Het gaat dus veel verder dan een ‘training’.

Vele collega’s uit zowel de care als de cure gingen u voor en waren zonder uitzondering positief over de ervaringen (kijk hiernaast). De sfeer is open, informeel en uitnodigend. De vier dagen worden door deelnemers als intensief en verrijkend ervaren.

 

Download het inschrijfformulier

 

 

Inspiratie en strategie

U wordt uitgedaagd door de kerndocenten Alsem van AlsemStrategie en Kees Verheijke van MediQuest. Inspiratie krijgt u ook van gastdocenten Frans Bierens, hoofd marketing Isala, en Bas Bodzinga, hoofd Klantbelang bij Philelphia Zorg. Ook de discussies met de andere deelnemers in een kleine setting vormen bron van nieuwe ideeën.

Na afloop van de Masterclass:

  • bent u zelf geëquipeerd om op strategisch marketingniveau te denken en te handelen
  • heeft u voor uw eigen zorgorganisatie een aanzet voor een concreet marketingplan.

Meer informatie

Over de docenten

 

Dr. Karel Jan Alsem

Karel Jan Alsem is directeur van Alsem Strategie, Lector Marketing aan de Hanzehogeschool Groningen, merkexpert aan de Rijksuniversiteit Groningen,  en auteur van vijf boeken, waaronder het boek Zorgmarketing .

Dhr. Kees Verheijke

Kees Verheijke werkte jarenlang als onderzoeker en adviseur bij MediQuest, een onderzoeks- en adviesbureau in de zorgsector. MediQuest verzamelt informatie over alle zorgaanbieders in Nederland. Vervolgens verwerken zij deze data tot informatie waarmee partijen in de zorg inzicht krijgen in hun positie in de zorgsector. Kees is momenteel zelfstandig adviseur.

Dhr. Frans Bierens

Frans Bierens is manager strategische marketing bij Isala te Zwolle. Frans was het eerste hoofd marketing in een Nederlands ziekenhuis. Daarvoor werkte hij bij Achmea.

Dhr. Bas Bodzinga

Bas Bodzinga is Directeur Klantbelang bij Stichting Philadelphia Zorg. Daarvoor werkte hij onder andere bij Achmea en Aafje Thuiszorg. Hij is tevens bestuurslid NIMA Marketing in de zorg.

 

Over het programma

Programma 

De opbouw van de Masterclass volgt het CAST-model uit het boek van Alsem, Klein Koerkamp:

Dag 1: Cultuur: kern strategische zorgmarketing, getting insights, branding. Gastlezing Marketing en Strategie Isala.

Dag 2: Analyses en strategie: doelgroeponderzoek, concurrentie-analyse, merkpositionering.

Tussentijds: deelnemers werken aan eerste deel marketingplan voor eigen zorgorganisatie

Dag 3: Interactieve sessie met presentaties door deelnemers en met kerndocenten. Tactiek en organisatie van marketing in de zorg.

Tussentijds: deelnemers werken aan update en tweede deel marketingplan voor eigen organisatie

Dag 4: Slotpresentaties, discussie en certificaatuitreiking

Deelnemers ontvangen het boek Zorg met liefde en lef, stappenplan voor zorgmarketing

 

Over de deelnemers

Juist de diversiteit aan zorgdeelnemers werkt als inspiratiebron in de groepen. Deelnemers zijn afkomstig geweest uit:

Ziekenhuizen
HagaZiekenhuis, Isala, Maasstad, Martini Ziekenhuis, Maxima Medisch Centrum, Medisch Centrum Leeuwarden, Slingeland Ziekenhuis, UMCG, UMCU

Ouderenzorg
Argos Zorggroep, Cordaan, Diafaan, Groenhuysen, Groot Hoogwaak, Markenheem, Palet, Solis Zorggroep, Vierstroom, Woonzorggroep Samen, Zorggroep Groningen, Zorggroep Oude en Nieuwe Land, ZuidOostZorg

Gehandicaptenzorg
Adelante, MEE ZHN, MiddIn, Promens Care, RIBW Nijmegen-Rivierenland, SIZA

GGZ
GGZ Breburg, GGZ NHN, Molemann Mental Health, Psy-Zo, Stichting 1nP

Eerste lijn
Stichting Gezondheidscentra Huizen, Zorggroep Eerste Lijn

Jeugdzorg
Bureau Jeugdzorg Gelderland

Andere organisaties
Achmea, Iris Zorg, Noordhoff Health, Quasir, Star MDC, Zorgbelang Groningen, Zorgimpuls

 

Data
De 13e editie van de Masterclass vindt plaats in het najaar van 2020. Data: 22 september, 6 oktober, 3 november, 1 december.

Locatie

Locatie: De Sparrenhorst te Nunspeet.

Investering
De kosten voor de Masterclass bedragen € 2900,-.

Het maximum aantal deelnemers van deze exclusieve Masterclass is 6 zodat voldoende aandacht voor individuele inbreng en vragen gewaarborgd blijft.